A relación entre a literatura e a música unha das máis antigas e fructíferas colaboracións que se producen entre distintas manifestacións artísticas.
Dende este blog, pretendemos dar a coñecer á comunidade educativa do CEIP San Xoán de Becerreá, este enriquecedor espazo artístico.
Igualmente, pretende imbuir no noso sentir á proximidade doutras culturas, o recpecto polas diferenzas, e abrir a nosa capacidade de escoita e visión a situacións novas, espertando a curiosidade por coñecer outras realidades visuais, sonoras e gustativas; implicando, ademáis do profesorado do centro ao servizo de comedor escolar.

PáXinas

lunes, 26 de octubre de 2015

Desenvolvemento da Semana do Samaín



Luns 26 de outubro:



Traballamos o texto: Comezan os obradoiros de cociña. Despois de descubrir o que é unha cidra, comezamos co laborioso arte de cociñala e convertela nun saboroso doce. Toñi ensina como fazer "Cabelo de Anxo" que despois utilizará como ingrediente perfecto para unha torta que comeremos no día do Menú Especial de Samaín.







Unha exposición de Cabazas: Como xa é tradicional, o alumnado participa nun Concurso de Decoración de Cabazas. A novidade deste ano é que as cabazas serán decoradas no seu exterior.


Textos para morrer de medo: Como cada ano, teremos a ocasión de nos achegar ao medo que se vive nestes días. Queredes saber como? Este ano copiaremos "parágrafos para morrer de medo" de libros e novelas que coñezamos ou que encontremos na nosa Exposición de Libros de Medo.






Xoves 29 de outubro:




Traballamos o texto: Instrucións para obradoiros artísticos. Un momento magnífico para que a nosa imaxinación se convirta en algo bonito e decorativo. Hoxe faremos porta candeas con forma de momia... Atréveste? Os videotitoriais elaborados polo alumnado de 6º están publicados nesta ligazón. Será unha interesante sesión de formación entre iguais.




Celebraremos o Menú do Samaín. Incluirá a sobremesa realizada nos obradoiros de cociña desta semana.

Tarde de cine de medo: Os nenos de primaria disfrutarán da película "Hotel Transilvania" no salón de actos, mentres que os nenos de Infantil disfrutarán dun contacontos a cargo dunha das profesoras da etapa.




Semana 2-6 de Novembro:

Traballamos o texto: Seguimos cos obradoiros de cociña. Serán días de exaltar un produto típico da zona, a castaña. Toñi ensina aos alumnos de 3º e 4º como fazer "Marrón Glacé". O resultado será envasado e repartido entre todos os alumnos, para que o leven a casa.





No hay comentarios:

Publicar un comentario